Trouwen in Spanje

Trouwen in Spanje: alles wat je moet weten Mijn Trouwpagina.
Want Spanje heeft veel prachtige plaatsen om een bruiloft te vieren en wordt steeds populairder als trouwlocatie. Trouwen in Spanje: dit moet je sowieso weten! Eerst kijk je natuurlijk naar de kosten. Is trouwen in Spanje duurder dan in Nederland?
Trouwen in Spanje Wonen werken Nederlandwereldwijd.nl Ministerie van Buitenlandse Zaken.
U bevindt zich hier: Nederland wereldwijd Wonen werken Trouwen in het buitenland Trouwen in Spanje. Zoek binnen Nederlandwereldwijd.nl Ministerie van Buitenlandse Zaken Zoek. Trouwen in Spanje. Wilt u als Nederlander trouwen in Spanje? Dan is er een aantal zaken waar u aan moet denken.
Lucky Girls: trouwen op een droomlocatie in Zuid-Spanje Assepoester Trouwjurken.
Bekijk alle 16 foto’s.’ Manon: Steven heeft me vorig jaar ten huwelijk gevraagd in de buurt van Malaga. We wisten al dat we niet in Nederland wilden trouwen, en toen hij me daar vroeg dachten we: waarom niet in Spanje?
Je bruiloft in Spanje een lijst met de mooiste trouwlocaties.
Lees verder om de mooiste locaties in Spanje te ontdekken die perfect zijn voor jullie droombruiloft. Trouwen op het strand. Adela Baraja Photography. Als je nadenkt over trouwen in het buitenland, dan komt het idee van trouwen op het strand waarschijnlijk in je op.
Wat kost trouwen in Spânje.

Elk huwelijk is verschillend, en ook de wensen van elk bruidspaar zijn verschillend,
maar in het algemeen is een huwelijk in Spanje aanzienlijk voordeliger dan een bruiloft in eigen land.
De 4 belangrijkste redenen daarvoor zijn ;
 
1 ) Het spaanse vasteland ( Ibiza is véél duurder ) is veel goedkoper dan de meeste andere landen
2 ) De Costa Blanca is door de grote concurrentie in hotels, restaurants, … voordeliger dan andere regio’s
3 ) Door de vele huwelijken kan Costa Blanca Events betere prijzen onderhandelen
4 ) Het aantal genodigden op de bruiloft ligt meestal lager dan bij een huwelijk in eigen land
 
Natuurlijk zijn er de reis en verblijfskosten, maar de prijs van hotels, appartementen en restaurants in Spanje vallen reuze mee, en vaak combineren de genodigden het huwelijk met een lang weekend of vakantie.
 
Tel alles bij elkaar op, en je komt meestal voordeliger uit dan bij een bruiloft in eigen land,
en zelfs al zou het ietsje duurder uitkomen, wel de sfeer en het relaxte gevoel van trouwen in Spanje maakt het eventuele prijsverschil dubbel en dik goed.
 
En als je een beetje uitkijkt bij het samenstellen van je draaiboek en budget, dan is trouwen in Spanje ook de ideale keuze voor low budget trouwen.

Trouwen voor de wet i Spanje

Trouwen voor de wet in Spanje
Steeds vaker kiezen bruidsparen die in het buitenland trouwen voor de combinatie tussen het wettelijke en het ceremoniele huwelijk.
 
In het wettelijke huwelijk gaat het bruidspaar door het plaatsen van een handtekening de verbintenis tegenover de wet aan. Het is een eenvoudige, korte en meestal erg onpersoonlijke ‘ceremonie’ waar meeste bruidsparen zich jaren later weinig of niets van herinneren. Het heeft echter wel verstrekkende financiele, belastingtechnische, en ook erfrechtelijke gevolgen, maar de vraag of bruid en bruidegom van elkaar houden, wordt zelfs niet gesteld !
 
In het kerkelijke huwelijk gaat het bruidspaar door het uitspreken van hun geloften de verbintenis tegenover God aan, en de keuze ervoor is dan ook een heel persoonlijk. Het kerkelijk huwelijk is ook gebonden aan voorwaarden en procedures die afhankelijk zijn van de kerkgemeenschap.
 
In het ceremoniele huwelijk gaat het bruidspaar door het uitspreken van hun geloften de verbintenis tegenover elkaar, familie en vrienden aan. Het ceremoniele huwelijk is het mooie, het romantische, en is het deel van de hele bruiloft dat bruidsparen zich jaren later nog het best herinneren, en hoewel niet wettelijk, noch religieus bindend, is het wel het sociale en emotionele fundament van het huwelijk.
Het ceremoniele huwelijk is niet gebonden aan vaste voorwaarden, en kan dus zowel de vorm aannemen van een huwelijk, een same-sex huwelijk als een hernieuwing van de huwelijksgeloften.
Meer info over de combinatie wettelijk huwelijk + ceremonieel huwelijk vind je op de trouwen voor de wet in het buitenland pagina
 
Same sex huwelijken in Spanje
 
In Spanje is sedert enkele jaren het same sex huwelijk toegestaan.Same sex koppels moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen dan hetero bruidsparen.
 
Voorwaarden voor het wettelijk huwelijk in Spanje
 
Toch zijn er bruidsparen die – indien mogelijk – ook het wettelijke huwelijk in het buitenland willen vieren.
In de EU is elk land bevoegd om de voorwaarden voor een wettelijk huwelijk te bepalen, en dus zijn de voorwaarden voor elk land verschillend.
In Spanje zijn er 3 mogelijkheden om het wettelijk huwelijk af te sluiten ;
 
minstens één van beide personen heeft de spaanse nationaliteit,
dit is dus ook mogelijk voor same-sex huwelijken
Trouwen in Spanje Vertrek naar Spanje.
Dit kan in Spanje zowel door voor de kerk te trouwen als door het huwelijk te laten registreren bij een Spaanse rechtbank. Samenlevingscontract of trouwen? In Spanje wordt een enkel geregistreerde partner of een partner waarmee u een samenlevingscontract heeft, niet als gerelateerde erkend door de fiscus.