Gedragen bruidsjurken

Uw specialist in nieuwe en gedragen bruidsjaponnen!

Wij hebben een collectie één keer gedragen bruidsjaponnen en accessoires zoals hoeden, sluiers, pettycoats, lingerie, schoenen, handschoenen en sieraden. Ook voor kinderen hebben wij ekele gedragen bruidsmeisjesjurkjes en jonkerpakjes. Zie ook onze aanbiedingen bruidsmeisjesjurkjes op onze website. Op deze website vindt u ook een collectie nieuwe bruidsjaponnen. U zult verrast zijn over de afwerking en nog meer over de prijs!

Verhuur bruidsjurken

Verhuur van enkele bruids-, cocktail-, en avondjaponnen, bruidsmeisjesjurkjes, -jonkerpakjes, stola’s, ringenkussentjes, tiara’s en sieraden. Wij verhuren geen pettycoats daar deze altijd op lengte gemaakt moeten worden en elke japon een nader model pettycoat vereist. Dit luistert heel nauwkeurig! Een gedragen pettycoat is eventueel wel een mogelijkheid. Voor het uitzoeken hiervan, beslist de bruidsjapon meenemen.

Hoe gaan we tewerk?

Wij nemen alleen bruidsjaponnen in van bekende merken uit de hogere prijsklasse van de laatste collecties. Ook bruidsjaponnen zijn aan mode onderhevig. De modellen moeten actueel zijn en zie je steeds andere- en nieuwe stoffen. De gerenommeerde merken staan in de bruidsbladen.

Voor een 2e verkoop zijn zeer geliefd de japonnen van Linea Raffaëlli en Rembo, zij zijn ook echte trendsetters. Ook Pronovias, Maggie Sottero, Ian Stuart, Cymbeline, Demetrios, Modeca en nog veel andere merken zijn gevraagd. Het heeft geen zin om japonnen van een onbekend merk in de verkoop te nemen die “gedragen” duurder zijn als een nieuwe japon, die ook nog in elke maat en in verschillende kleuren besteld kan worden.

De bruiden die wat verder zoeken kunnen prachtige nieuwe japonnen kopen ver onder de € 1000,00 kijkt u maar op onze website T

Leest u onderstaande punten aandachtig door:

 • 1. De japon moet 100% schoon, zonder vlekken en onbeschadigd zijn.
 • 2. De kraaltjes moeten vast zitten en de ophanglussen erin!
  Tip: vaak zijn deze uit de japon geknipt. Naait u de ophanglussen er weer in, voordat u de japon naar de stomerij brengt. Als deze er niet in zitten is de stomerij genoodzaakt spelden te gebruiken om de japon op te hangen, die soms gaatjes maken in uw kostbare bruidsjapon, mede door het vele gewicht van de stof. Na het reinigen moet u thuis zelf controleren of deze helemaal schoon is, bekijkt u ook de voeringrokken en de binnenkant. Van de 10 japonnen kunnen meer dan de helft terug naar de stomerij of gewoon de kast – of de speelgoedkist in. Daar doet u kinderen wel een groot plezier mee! Niet alle vlekken gaan eruit zoals van rode wijn, koffie en thee. Bij zuiver zijde japonnen gaan de vlekken van transpiratie er niet uit of komen na verloop van tijd weer terug en is de japon onverkoopbaar. Dus niet eerst naar ons komen, dan pas de japon uitpakken en blijken er nog vlekken in te zitten….. Alle moeite voor niets. Vraag uw stomerij de bruidsjapon ook zelf te controleren en zeg dat u deze wilt proberen te verkopen.
 • 3. Niet te veel vermaakt of korter gemaakt en moet geschikt zijn voor een bruid met een lengte van minimaal 172cm! Bent u 168 cm of kleiner, vergeet u het dan maar, het percentage gegadigden is dan zo laag dat het meestal niet lukt de japon te verkopen. Wij verkopen al 15 jaar één keer gedragen bruidsjaponnen dus spreken uit ervaring. Als u weet hoeveel centimeter de japon korter is gemaakt, vermeldt u dat dan. Soms was de japon iets aan de lange kant en moest u de rok optillen met lopen, dan hebt u nu een paar centimeter extra lengte. De zoom moet op de neus van de schoen hangen, niet op de grond.
 • 4. Wij nemen geen losse accessoires en schoenen meer in, behalve bruidshoeden en sluiers met een kanten rand, andere sluiers niet. Bruidshoeden en sluiers met een kanten rand zijn erg kostbaar en kunnen in verhouding redelijk hoog geprijsd worden.
 • 5. Heel belangrijk is een originele digitale foto van het merk zelf, om uw japon op onze website te plaatsen. De klant moet het merk kunnen herkennen, de bruid is tegenwoordig erg merkgericht. Ook voor de verkoopwaarde van uw japon is het beter. Meestal heeft de leverancier de japon wel op hun website staan, of kunt u de foto scannen vanuit de folder of een bruidsblad. De foto moet in JPG of GIF gemaild worden naar info@trouwjaponnen.nl. Graag dus 1, 2 of 3 foto’s van de website van het merk zelf. Alstublieft niet 10 of meer foto’s van uw bruiloft sturen, later kunnen er altijd nog detailfoto’s komen. Het kost veel te veel tijd om al die foto’s te bekijken, op te slaan en later weer terug te zoeken. Bovendien is het model van de bruidsjapon op uw eigen foto’s meestal niet duidelijk te zien, u houdt het boeket midden voor de japon, uw gasten erop, enz. De toekomstige bruid moet ook niet te veel geconfronteerd worden met uw bruiloft.
 • 6. De maat van de japon, plus uw bovenwijdte, taille, heup en lengte in centimeters vermelden. Deze staan veelal op uw aankoopnota. Ook graag de bhmaat, eventueel het merk ervan en was het een torselet, body of bh. Anders zelf opmeten, als u nog hetzelfde gewicht hebt, met de toen gedragen lingerie. Deze gegevens zijn belangrijk omdat door het vermaken de originele maten niet meer kloppen! De bovenwijdte meet u met de bh aan, recht over de rug, onder de oksels door en over de buste punten. De taille vindt u door een touwtje om het middel te doen, die zoekt het smalste punt.
 • 7. Graag uw naam en liefst een gewoon telefoon nummer waarop ik u kan bereiken, het bellen naar 06 telefoonnummers is erg kostbaar. Anders kunt u ons bellen liefst een paar dagen later.
 • 8. Aankoopnota overleggen.
 • 9. Wat houdt u over na verkoop? Meestal ongeveer 1/3 van de nieuwprijs, geef ook zelf aan wat u graag over wilt houden. Prijs de japon zo laag mogelijk is ons advies om succes te boeken met de verkoop! Bedenk dat op Marktplaats en Speurders duizenden japonnen worden aangeboden! De commissie is 50%, met een maximum van € 300,00 meestal komt het uit op € 300,00. Veel? Van de commissie moet nog 19% btw af en vergeet u niet dat het verkopen van bruidsjaponnen zeer arbeidsintensief is, klanten passen uren en kopen vaak niets.